Minister vil barbere a-kassers rolle i jobreform ned

A-kasserne skal have en mere tilbagetrukket rolle i indsatsen for at få ledige i job, end sommerens beskæftigelsesreform ellers lagde op til.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) lægger op til, at a-kasserne skal deltage i langt færre møder med de ledige, end det oprindeligt hed sig i beskæftigelsesreformen, som blev indgået under Dam Kristensens forgænger, Mette Frederiksen.

Her hed det sig, at a-kasserne skulle følge de ledige tæt gennem tre møder med den ledige, de kommunale jobcentre og a-kasserne selv.

Men nu skal a-kasserne som udgangspunkt ikke med til det første af møderne, med mindre den ledige er meget ressourcesvag eller selv kræver et fælles møde, understreger Henrik Dam Kristensen, der tirsdag fremlægger forslaget i Folketinget.

Et forslag, der lyder lidt teknisk, men som ifølge a-kasserne samlet kan spare op mod 100.000 møder med de ledige.

- Fornuften har vundet, siger direktør for A-kassernes Samvirke Verner Sand Kirk.

- Beskæftigelsesreformen endte med et meget kompliceret kompromis på det her område, der ville kræve, at vi skulle deltage i omkring en kvart million møder, og det er der slet ikke folk til på nuværende tidspunkt, siger han.

- Nu vælger man så at sige, at man skalerer ned på møderne med ressourcestærke ledige for så i stedet at fokusere kræfterne på dem, der ikke har så mange ressourcer, og det er vi glade for, siger Verner Sand Kirk.

Henrik Dam Kristensen siger, at regeringen har lyttet til a-kassernes bekymringer:

- Beskæftigelsesreformen betyder flere samtaler og en bedre og tættere kontakt med den enkelte. Det er en stor opgave for både a-kasser og kommuner. Derfor giver vi mulighed for fleksibilitet omkring den første samtale, siger han.

- Men det ændrer ikke ved, at vi fastholder et tæt forløb mellem a-kasser og jobcentre – til gavn for den enkelte.

- Det handler grundlæggende om sund fornuft. Vi har lavet en reform, som sætter den enkelte i centrum, og når en central aktør som a-kasserne påpeger, at der er brug for noget fleksibilitet, så er det selvfølgelig noget, vi lytter til, understreger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip