Minister vil på skattejagt hos de danske iværksættere

Der er problemer med skattebetalingen hos enkeltmandsejede virksomheder.

For hvor det er nemt at starte ny virksomhed i Danmark, er det tilsyneladende ikke lige så nemt at få afregnet det korrekte beløb med skattefar. I hvert fald hvis man spørger Skatteministeriet, som har regnet sig frem til, at de små virksomheder koster statskassen 5,3 milliarder kroner hvert af på grund af kludder i selvangivelsen, skriver Berlingske.

Derfor vil skatteminister Benny Engelbrecht (S) på jagt efter de manglende betalinger og kradse en større del af udeståendet ind. Han varsler en offensiv over for iværksætterne.

- Vi finder den store hammer frem med en målrettet intelligent kontrol. Det betyder i praksis en skrappere kontrol med virksomhedernes selvangivelser, siger Benny Engelbrecht til Berlingske.

- Derudover sætter vi også ind med oplysning, for der er for mange af dem, der starter virksomhed, der ender blandt dem, der ikke betaler nok i skat. Jo bedre vi er til at møde den nye virksomhed, desto større sandsynlighed er der for, at den kommer til at betale det rigtige beløb i skat.

De enkeltmandsejede virksomheder er ifølge Skatteministeriet den gruppe af virksomheder, hvor der er klart størst forskel mellem det, der skal betales i skat, og det, der rent faktisk bliver betalt.

Ministeren ønsker ikke at give et bud på, hvor stor en del af de mange milliarder, der kan hentes til statskassen. Han slår dog fast, at regeringen fortsat vil arbejde for at gøre det let at starte ny virksomhed.

I Danmark er der 275.000 af de helt små virksomheder. Skat vil nu afholde en række informationsmøder for virksomhederne rundt om i landet. Ministeren vil selv deltage på nogle af møderne på det, han kalder en "iværksætter-tour".

Derudover vil Skat tilbyde endnu flere digitale løsninger, som skal gøre det nemmere for virksomhederne at indberette det rigtige beløb i skat og moms.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip