Minister vil tvinge lufthavn til kortere ventetid

Ventetiden ved sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn i Kastrup skal ned, om det så skal tvinges igennem fra politisk hold.

Sådan lyder meldingen fra transportminister Magnus Heunicke (S), efter at han har modtaget en redegørelse fra Trafikstyrelsen.

- Hvis der ikke er rettet op på det her i august, kommer der et decideret pålæg fra os, varsler ministeren over for Ritzau.

Der har været fokus på ventetiderne, efter at lufthavnen 29. marts sammenlagde sikkerhedskontrollen af indenrigs- og udenrigspassagerer.

Det har medført klager fra pendlere, som har oplevet forlænget ventetid på sikkerhedsclearingen forud for indenrigsflyvninger.

- Jeg har mødtes med pendlere fra Nordjylland, Esbjerg og Bornholm, og de har alle sammen været utilfredse, og nu har vi så dokumentation for, at det er velbegrundet, konstaterer ministeren.

Trafikstyrelsen har målt den gennemsnitlige ventetid i intervaller på 15 minutter i marts, april, og de første to dage af maj.

Resultaterne viser, at ventetiden i 13 procent af målingerne var over 10 minutter, i 3,5 procent var den over et kvarter, og i 0,9 procent var ventetiden længere end 20 minutter.

I det grelleste tilfælde ventede passagererne i snit 25,3 minutter på at komme igennem sikkerhedskontrollen.

- Hvis du skal stå i kø i 25 eller 26 minutter, så kan du ende med at bruge længere tid i køen, end du bruger i luften, og det forstår jeg godt, man er utilfreds med, konstaterer ministeren.

Han noterer sig, at de længste ventetider er registreret på tidspunkter, hvor mellem syv og 14 af de i alt 18 spor i sikkerhedskontrollen har været åbne.

- Der er plads nok derude, det er bemandingen, de sparer på, og det kan vi ikke være tjent med, mener Magnus Heunicke.

Lufthavnen har selv erkendt, at sammenlægningen ikke har fungeret tilfredsstillende for pendlerne, og man har derfor oprettet særlige pendlerspor i sikkerhedskontrollen, som også har fået tilføjet ekstra personale.

- Jeg håber, at det vil rette op på det, og jeg synes, det er positivt, at de handler på det. Men vi har ikke set resultatet af det endnu, konstaterer ministeren.

/ritzau/

.

Dagens Gossip