Ministerium undersøger mulige danske dødsfald i Syrien

Udenrigsministeriet er i færd med at finde ud af, om fire danskere skulle være blevet dræbt i Syrien i løbet af den seneste tid.

Det oplyser chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, efter at internetmediet Syrienblog.net fredag skrev, at fire islamister fra Danmark er blevet dræbt i det borgerkrigsramte land.

Ole Egberg Mikkelsen kan ikke gå i detaljer i den konkrete sag, men siger overordnet:

- Hvis der er mistanke om, at en dansker er afgået ved døden i udlandet, så undersøger vi sagen så godt, vi kan. Det er selvfølgelig vanskeligt i det område, fordi der er konflikt og krigshandlinger, men vi undersøger de enkelte sager i det omfang, vi kan, fortæller han.

Ifølge Syrienblog kæmpede de fire islamister for oprørsgrupper i landet. Én af dem blev angiveligt dræbt af den syriske hær i landsbyen Rabia i Aleppo.

Onsdag blev yderligere tre personer fra Danmark dræbt af hæren i landsbyen al-Aliya ved Latakia sammen med 15 andre oprørere.

Bloggen har blandt andet sine informationer fra det statslige syriske nyhedsbureau, Sana.

De dræbtes identitet er ukendt.

I november rapporterede Syrienblog, at to unge mænd fra Danmark var blevet dræbt i krigen.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste er der siden sommeren 2012 rejst mindst 80 personer med bopæl i Danmark til Syrien for at deltage i konflikten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip