Misbrugt ung kvinde er på Times top-100

Nyhedsmagasinet Time har kåret en indonesisk stuepige, som angiveligt blev torteret af sin arbejdsgiver i Hongkong, som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer. Pigens historie bringer de slavelignende forhold for mange af verdens omrejsende arbejdere i fokus.

Den 23-årige Erwiana Sulistyaningsih, som siger, at hun blev misbrugt og undertrykt i månedsvis af sin arbejdsgiver, har skabt fornyet frygt for, at tusindvis af tjenestefolk bliver mishandlet og udnyttet i blandt andet Hongkong.

Det amerikanske nyhedsmagasin hylder Sulistyaningsih for at have udvist stort mod ved at angive sin arbejdsgiver og for at føre en kampagne for en ny lovgivning, som vil beskytte Hongkongs stuepiger.

- Det er modige kvinder som hende, der taler på vegne af alle dem, der ikke selv har en stemme, siger den cambodjanske aktivist Somaly Mam i en kommentar til Times hyldest til Sulistyaningsih.

- Erwiana taler for bedre love, som skal beskytte andre, der kommer ud for det samme som hende, og som bringer fokus på de mange, der er sårbare og ofte usynlige, siger Mam.

Den unge kvinde blev indlagt i kritisk tilstand efter at have arbejdet for den 44-årige Law Wan-tung, der er mor til to.

Arbejdsgiveren er blandt andet anklaget for at have skadet Sulistyaningsih alvorligt efter at have slået hende med blandt andet bøjler, linealer og gulvskrubber. Hun er også anklaget for at have fremsat alvorlige trusler - også til to tidligere tjenestepiger i sit hus.

Der arbejder omkring 300.000 kvinder som tjenestepiger i Hongkong. De kommer overvejende fra Indonesien og Filippinerne. Menneskerettighedsgrupper har i stigende grad fokus på deres vilkår.

Amnesty International kritiserede for nylig myndighederne i Hongkong for at være "uforsvarligt" passive i forhold til de mange tusinde indonesiske kvinder, der lever som slaver i den tidligere britiske kronkoloni.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip