Mislykket basehop fra Holmenkollen koster person livet

En person mistede søndag livet ved skihopbakken Holmenkollen i Norges hovedstad, Oslo.

Ifølge norsk politi var det sandsynligvis et mislykket forsøg på at lave et såkaldt basehop fra toppen af den berømte bakke, der kostede personen livet.

- De oplysninger, som vi har fået på stedet, tyder på, at det drejer sig om et mislykket basehop, siger politiets indsatsleder, André Kråkenes, til nyhedsbureauet NTB.

Basehop eller basejump, som det også kaldes, er en disciplin, hvor udøverne springer ud fra faste objekter som eksempelvis bygninger, antenner og klippeafsatser med en ikke-udfoldet faldskærm.

Faldskærmen skal så nå at udfolde sig i løbet af den forholdsvis korte tid, som personen befinder sig i frit fald i luften.

Der blev fundet identitetspapirer på den omkomne, og politiet var søndag aften i færd med at underrette de pårørende. Det vides endnu ikke, om personen var alene på Holmenkollen-bakken, da ulykken skete.

- Foreløbig har vi ikke fundet andre basehoppere, men om vedkommende var alene eller sammen med flere, da det skete, ved vi endnu ikke, siger André Kråkenes.

Politiets kriminalteknikere undersøgte søndag aften stedet for eventuelle spor.

Det var forbipasserende, der ved 21.30-tiden søndag aften kontaktede politiet, efter at de havde fundet personen liggende livløs på jorden.

Det er ikke tilladt at springe ud fra tårnet på toppen af skibakken, hvor der er mere end 50 meter ned til jorden og endnu længere ned til bunden af bakken.

Det er langt fra første gang, at en basehopper omkommer. En norsk undersøgelse fra 2007 konkluderede, at det i forhold til et faldskærmsudspring er fem til otte gange mere sandsynligt, at et basehop ender med tilskadekomst eller død.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip