Missilangreb mod regeringshotel i Yemen dræber 18

Et hotel i Yemen, som benyttes af regeringen, er tirsdag morgen blevet ramt af et missil, der har sat bygningen i flammer.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er 18 personer dræbt i angrebet i det sydlige Yemen i byen Aden. Andre skriver, at antallet af døde endnu er ukendt.

Premierminister Khaled Baha, som boede på hotellet, skal have overlevet og være i god behold. Flere andre regeringsmedlemmer er meldt uskadte. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi er angiveligt i udlandet.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

To missiler fulgte hurtigt efter det første. Det ene ramte tæt ved hotellet, mens det andet ramte byens Buraiqah-distrikt.

Qasr-hotellet har været base for regeringen, som gradvist er på vej ud af dets eksil i Riyadh, hovedstaden i Saudi-Arabien. Aden er blevet erklæret Yemens midlertidige hovedstad, efter at houthierne blev fortrængt fra byen i juli.

Hotellet har været bevogtet af soldater tilhørende den saudiarabisk ledede koalition, som siden marts har kæmpet for at fordrive de iransk-støttede houthi-oprørere og genindsætte Yemens afsatte præsident.

De Forenede Arabiske Emirater fordømmer angrebet og mener, at det blev udført af houthi-rebellerne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip