Mistænkt fjerdemand fængslet for hjemmerøveri i Skals

Politiet har nu fået varetægtsfængslet fire unge i sagen om et brutalt hjemmerøveri i Skals 28. maj, hvor en mand blev slået så voldsomt med en spade, at han var i livsfare.

Tre unge på 15, 20 og 21 år blev anholdt og varetægtsfængslet knap en måned efter røveriet, og nu er det lykkedes politiet at få fat på yderligere en mistænkt i sagen.

Tirsdag var en 19-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Viborg, hvor en dommer varetægtsfængslede ham sammen med de øvrige indtil den 22. juli.

Det er sparsomt med oplysninger om den nye anholdelse i sagen om hjemmerøveriet, hvor røverne slap af sted med to jagtgeværer og en riffel med tilhørende ammunition. Ofret mistede desuden sin pung.

- Vi har fået nogle oplysninger, som jeg ikke kan komme nærmere ind på, men som gør, at vi mener, at manden er medgerningsmand, siger Henrik Grove fra lokalpolitiet i Viborg.

Ved røveriet trængte røvere ind til en 62-årig mand på Ejstrup Bro i Skals. De slog ham i hovedet med en spade, så han måtte indlægges på hospitalet med en hjerneblødning, som han fortsat har mén af.

De tre, der først blev anholdt i sagen, fandt politiet på forskellige adresser i Viborg. Der er ikke oplysninger om, hvor den 19-årige kommer fra.

Sigtelsen mod de fire unge handler om et egentligt hjemmerøveri, hvor en borger opsøges på sin bopæl af personer, som vedkommende ikke kender i forvejen.

Som udgangspunkt er straffen i sager om hjemmerøveri fængsel i fem år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip