Mistænkt i Fifa-sagen har meldt sig til politiet

I sidste uge efterlyste Interpol på vegne af de amerikanske myndigheder to tidligere topfolk fra det internationale fodboldforbund (Fifa) samt flere højtstående folk fra tv-branchen, som skulle være involveret i bestikkelse omkring køb af tv-rettigheder til VM.

En af personerne i sidstnævnte gruppe argentineren Alejandro Burzaco har nu meldt sig selv til politiet i Italien. Det skriver AFP tirsdag.

50-årige Burzaco mistænkes for at spille en rolle i den omfattende bestikkelsessag, hvor der samlet skulle være brugt over én milliard kroner under bordet på at sikre tv-rettigheder.

Ifølge italiensk politi mødte Burzaco op sammen med sine advokater på politistationen i Bolzano i Italien, hvor han nu afventer, om han bliver arresteret.

Flere medier har hævdet, at den argentinske forretningsmand var til stede på det hotel i Zürich, hvor Fifa-skandalen begyndte med anholdelsen af flere topfolk 27. maj.

Efter Interpols efterlysning af Burzaco blev der spekuleret i, at han var smuttet fra hotellet hurtigt, fordi han frygtede, at hans navn også ville blive draget ind i sagen.

Nu har han i hvert fald meldt sig selv, så politiet kan finde ud af, hvad der videre skal ske med ham.

Daily Mail i England beretter desuden, at Burzaco i hjemlandet Argentina undersøges i en sag om skatteunddragelse, svindel og hvidvaskning sammen med to andre forretningsmænd.

/ritzau/

.

Dagens Gossip