Mistænkt for museumsdrab er udleveret til Belgien

Frankrig har tirsdag udleveret islamisten Mehdi Nemmouche til retsforfølgelse i Belgien.

Han menes at være manden, der i slutningen af maj angreb det jødiske museum i Bruxelles og dræbte fire mennesker.

En talskvinde for belgisk politi siger til det franske nyhedsbureau AFP, at den 29-årige franskmand med rødder i Algeriet er ankommet til den belgiske hovedstad.

- Her vil han blive afhørt, siger talskvinden Tine Hollevoet, der afviser at komme med yderligere oplysninger.

Til at starte med nægtede Nemmouche at lade sig udlevere, men ombestemte sig senere på betingelse af, at Belgien lovede ikke at lade ham retsforfølgelse i et tredje land.

Hans advokat, Apolin Pepiezep, har fortalt, at Nemmouche frygtede at blive sendt til Israel, da to af ofrene kom derfra.

Angrebet på det jødiske museum blev begået af en mand, der med en Kalashnikov-riffel dræbte et israelsk par og en fransk kvinde. En belgisk mand blev såret, men døde 6. juni af sine kvæstelser.

Da Nemmouche blev anholdt i Marseille, bar han på en Kalashnikov, et andet skydevåben og ammunition, der svarede til det, der blev brugt under angrebet i Bruxelles.

Den 29-årige forklarede sig med, at han havde stjålet våbnene i en bil i Bruxelles.

Angrebet, der var det første af en sådan karakter i Bruxelles i tre årtier, vakte frygt for en genopblussen af antisemitisk vold i Europa og af terrorangreb fra udenlandske krigere, der vender tilbage fra kampe i Syrien.

Nemmouche havde inden det formodede angreb i Bruxelles tilbragt mere end et år i Syrien, hvor han havde kæmpet side om side med islamistiske ekstremister.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip