Mistænkt for Nivå-drab anholdt: Meldte sig selv

Nordsjællands Politi har anholdt den mand, der mistænkes for knivdrabet i Nivå i Nordsjælland torsdag, hvor en 27-årig mand mistede livet efter et større slagsmål mellem to grupper ved Islandhøjparken.

- Den sigtede meldte sig selv klokken 15 og fremstilles lørdag i grundlovsforhør, oplyser politikommissær Henning Svendsen, Nordsjællands Politi.

- Han sidder netop nu til afhøring, og han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at tage stilling til sigtelsen, siger Henning Svendsen.

Tidligere fredag havde politiet advaret om, at man ville efterlyse den mistænke, der er 22 år, med navn og billede, hvis ikke han selv meldte sig hos politiet.

Politiet fandt frem til den 22-årige på baggrund af vidners forklaring og mener, at det er ham, som har ført kniven.

Den 27-årige døde, efter at to personer i en Audi kørte ham fra gerningsstedet til skadestuen i Hillerød omkring klokken 12.

Cirka en halv time senere modtog politiet en anmeldelse om tumult ved Hillerød Hospital.

- Det drejer sig om to personer, der ankommer i en Audi med en svært tilskadekommen person. Han er nu afgået ved døden, sagde daværende efterforskningsleder Keld Olesen.

De to personer, som bragte manden til skadestuen, er nu løsladt, efter at de har været til afhøring hos politiet.

Politiet vurderer, at drabet ikke skyldes et opgør mellem bander.

- Vi kan udelukke, at drabet har noget med bander at gøre. Det er et internt slagsmål, har vicepolitiinspektør Keld Olesen sagt til Ritzau.

- Det er en flok unge mennesker fra Nivå, så jeg kan ikke sige, at ingen af dem har noget med bander at gøre, men selve slagsmålet er ikke en konfrontation mellem to bander, fortalte han.

Ifølge Keld Olesen skulle der være tale om et slagsmål med få deltagere, som er foregået på åben gade.

/ritzau/

 

Dagens Gossip