Mistanke om ebolasmitte i Østrig

To mænd, som for nylig ankom til Østrig fra Nigeria, er blevet indlagt på et hospital på grund af frygt for, at de kan være smittet med ebolavirus, oplyser de østrigske myndigheder.

Blodprøver er sendt til et laboratorium i Tyskland, oplyser den lokale regeringschef i delstaten Oberösterreich, Josef Pühringer, tirsdag aften.

De to mænd blev indlagt i Vöcklabruch med feber, efter at de vendte tilbage fra Lagos, siger delstatslederen.

De to mænd holdes isoleret på sygehuset.

Myndighederne er ved at undersøge, om de to mænd har været i kontakt med andre, som eventuelt kan være smittet, hvis det viser sig, at der er tale om ebola.

Ebolaepidemien i det vestlige Afrika har hidtil kostet mindst 1229 mennesker livet - fire af dem i Nigeria, viser tal fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.

En 30-årig kvinde, der ifølge avisen Bild kommer fra Vestafrika, besvimede i et jobcenter i Berlin tidligere tirsdag, hvorefter flere hundrede mennesker blev isoleret på stedet, indtil man fik kortlagt, hvor mange der havde været i kontakt med kvinden.

Senere tirsdag meddelte hospitalsmyndigheder i Berlin, at kvinden ikke har opholdt sig i det område, der er ramt af ebolaepidemien, og at hun sandsynligvis ikke har ebola, men er ramt af en alvorlig maveinfektion.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip