Mistanke om inhabilitet: Kræver rollemodel-dom undersøgt

Retten i Glostrup mistænkes for inhabilitet i sagen, hvor den tidligere rollemodel, Subhi Hassan, for nylig fik et års fængsel for vold, skriver Ekstra Bladet.

- Vi har anket sagen. Samtidig mener jeg, det skal undersøges, om den ene lægdommer har været inhabil. Viser det sig tilfældet, mener jeg, at sagen skal gå om, siger advokat Merethe Stagetorn, der er forsvarer for Subhi Hassan.

- Samtidig har jeg skrevet et brev til politiet, hvor jeg beder dem undersøge muligt brud på tavshedspligten, tilføjer hun.

Konkret er den ene af retssagens to lægdommere gift med en lokalpolitiker i Høje Taastrup Kommune, hvor også Subhi Hassan tidligere var ansat.

Torsdagen før domsafsigelsen var en gruppe byrådsmedlemmer med borgmester Michael Ziegler (K) i spidsen på tur til Bruxelles. Og det var på denne tur, at byrådsmedlemmet mistænkes for at have talt over sig.

- Jeg har ikke fortalt noget. Og derhjemme har vi ikke drøftet den konkrete sag, siger byrådsmedlemmet til Ekstra Bladet.

Også lægdommeren benægter over for Ekstra Bladet at have fortalt ægtefællen om sagens udfald.

- Jeg har kun drøftet sagen med retsformanden og den anden lægdommer. Og det kun på retsformandens kontor.

Fire andre mænd blev idømt mellem tre måneders og et år og tre måneders fængsel i sagen, der omfatter to grove voldsepisoder i Høje-Taastrup 7. september sidste år.

De to voldelige overfald skete med få timers mellemrum. De fem mænd, der er mellem 19 og 34 år, var tiltalt for grov vold og trusler. Ungdomsklublederens rolle skal have været at tilskynde til volden.

Subhi Hassan har sammen med Høje-Taastrup Kommune drevet klubben U-turn, der forsøger at hjælpe kriminalitetstruede unge på rette spor. Klubben er et alternativ til bandelivet på den københavnske Vestegn i banden La Raza.

Banden har beskyldt Subhi Hassan for at være stikker og sladre til kommunen om de unge, og det har ført til konflikt omkring klubben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip