Mixeddouble efter VM-drama: Vi sad næsten ude i bilen

Der var lettelse at spore hos Joachim Fischer og Christinna Pedersen, da de sent fredag aften havde sikret Danmark den tredje medalje ved VM i badminton i Ballerup.

Den tredjeseedede mixeddouble var på vej mod en sejr i to sæt i kvartfinalen, men i stedet endte de igen i en af de højdramatiske kampe, der har givet dem status som publikumsfavoritter gennem deres seks år som par på banen.

Til sidst endte det alligevel med en sejr på 21-12, 20-22, 21-18 over de useedede indonesere Praveen Jordan og Debby Susanto efter en kamp, hvor publikum svedte om kap med spillerne i den meget varme Ballerup Super Arena.

- Vi har gjort det mange gange. Vi har været nede i sækken mange gange, siger Joachim Fischer, der sammen med makkeren kom bagud 3-8 i tredje sæt.

- Vi fandt igen noget frem, da det så helt håbløst ud. Vi var egentlig på vej hjem, vi havde næsten sat os ud i bilen. Nu skal vi spille igen i morgen, det glæder vi os til, siger han om lørdagens semifinale mod kineserne Xu Chen og Ma Jin, der er seedet to ved VM.

Den danske duo var helt suveræne i første sæt og var egentlig på vej til at cruise mod semifinalen, da de førte 15-11 i andet sæt. Herefter gik der kuk i den danske timeplan.

- Fra midten af andet sæt blev det tilfældigt. Vi byttede egentlig bare point, og Praveen Jordan tog nogle vanvittige chancer og havde meget tur i den i slutningen af andet sæt, siger Joachim Fischer.

Christinna Pedersen giver det tændte publikum i den fyldte arena meget af æren for, at det lykkedes at hive sejren og medaljen hjem.

- Det var en forrygende opbakning, som virkelig hjalp os i dag.

- Det var vildt at spille foran det danske publikum, og vi skylder dem en kæmpe tak for den opbakning, de gav os.

- Indoneserne viste deres klassespil, og vi var nødt til at få vores allerbedste spil frem for at besejre dem, siger hun.

Foruden mixeddoublen er herresinglen Viktor Axelsen og herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen med i lørdagens semifinaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip