Mobning: S-profil forstår ikke Pia Kjærsgaards kritik

Pia Kjærsgaard, værdiordfører for Dansk Folkeparti, mener, at Socialdemokraterne taler for grimt til DF i den politiske debat.

Men den kritik fatter Maja Panduro, politisk ordfører for S, slet ikke.

- Pia Kjærsgaard har sagt de vildeste ting om andre, så det er mærkeligt at skulle høre det fra hende. Måske er det begyndt at knibe med hendes hukommelse, siger Panduro.

I forbindelse med at Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! har udtalt, at der mobbes for meget blandt toppolitikerne på Christiansborg, har Pia Kjærsgaard sagt, at især S er slem mod DF.

- Jeg tænker tit, at hvordan kan man gå og være så vred, indebrændt og sur, samtidig med at man skal udføre sit politiske arbejde? Jeg bliver overrasket hver gang, siger DF's tidligere formand.

Panduro finder det pudsigt, at Pia Kjærsgaard blander sig i debatten om tonen.

- Det er nyt for mig, at DF mener, at vi skal have en debat om tonen i dansk politik.

- Mig bekendt plejer DF at synes, at det er noget pjat, og at vi så skal høre det fra den kvinde, som har den absolut hårdeste retorik af alle, ja, det er alligevel noget, siger Panduro.

Hun minder om, at Pia Kjærsgaard for eksempel før har talt i skarpe vendinger mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Spørgsmål: Synes du, Maja Panduro, at S er for hård retorisk mod DF?

- Vi forsøger bare at påpege, at DF er et borgerligt parti, der ubetinget støtter Lars Løkke. Det er en rimelig diskussion at have.

Spørgsmål: Bliver I for personfikseret mod for eksempel Pia Kjærsgaard og andre fra DF?

- Man skal altid gøre sig umage med at tale ordentligt til hinanden, men vi skal også passe på med at lægge en helt masse bånd på os selv. At bruge kræfter på at diskutere om, hvordan vi skal diskutere, fjerner fokus fra de ting, der er politisk substans i.

/ritzau/

 

Dagens Gossip