Modstander: Hillary er frygtindgydende

Republikanere i USA har ikke en jordisk chance for at erobre præsidentposten ved valget i 2016, hvis modstanderen hedder Hillary Clinton.

Det mener en af de republikanske profiler, der forsøgte at blive partiets kandidat til at tage kampen om mod Barack Obama i november, Newt Gingrich.

- Det Republikanske Parti er ude af stand til at konkurrere på det niveau, siger Gingrich til tv-stationen NBC's program "Meet The Press" ifølge netmediet Huffington Post.

Udenrigsminister Hillary Clinton bliver jævnligt spurgt til sin politiske fremtid, men hun har indtil videre givet udtryk for, at hun blandt andet skal slappe af, når hun i begyndelsen af næste år forlader sit job efter fire år på posten.

Mange politiske iagttagere tvivler på, at der står afslapning på programmet for Clinton. Men det tyder på, at Republikanerne ville ønske, at det var tilfældet:

- Først og fremmest er hun meget frygtindgydende, mener det tidligere præsidentemne.

- Hun er en meget kompetent person, hun er gift med den mest populære demokrat i landet, og de mener begge, at det ville være godt for hende at blive præsident. Det gør det næsten umuligt at stoppe hende, lyder det fra Gingrich.

Ud over at have den tidligere præsident Bill Clinton ved sin side, ville hun også blive bakket op af Barack Obama, siger Gingrich, der betegner Obama som en "relativt populær præsident".

Gingrich er ikke alene om sin opfattelse. En meningsmåling i avisen Washington Post viste for nylig, at 57 procent af de amerikanske vælgere ville stemme på Hillary Clinton i 2016, hvis de fik muligheden.

/ritzau/