Modstandere brænder borgmester ihjel i Guatemala

Borgmesteren i en lille by i Guatemala blev slæbt ud af sit hjem, tæsket og derefter brændt levende på gaden af en menneskehob, der angiveligt handlede på vegne af borgmesterens politiske rival.

Det skriver Fox News Latino.

Lynchningen sætter streg under den lille mellemamerikanske stats ry som et af verdens mest voldsplagede lande.

En gruppe ophidsede mænd gik fra hus til hus i byen Concepcion i deres jagt på Basilio Juracan, der så sent som i september blev genvalgt som borgmester.

På deres vej satte de tre huse og to biler i brand. Da de endelig fandt frem til borgmesteren, blev han først tæsket, derefter overhældt med benzin og antændt.

En af borgmesterens sønner fik flere hug med en machete, men overlever, skriver avisen La Prensa Grafica mandag.

Angrebet på den 43-årige borgmester fandt sted søndag eftermiddag.

Timer før han blev dræbt, var en tidligere kandidat til borgmesterposten blevet stoppet i sit køretøj og angrebet af bevæbnede mænd.

Mens målet for angrebet overlevede attentatet, blev hans teenagedatter og en niece dræbt. Fire andre personer blev såret.

En gruppe personer i byen mente, at Juracan var involveret i attentatet. Og det skulle ifølge La Prensa Grafica have udløst det raseri, som senere førte til drabet på borgmesteren.

Guatemala anses sammen med El Salvador og Honduras for at være klodens mest voldelige område, når der ses bort fra krigszoner.

I de første fire måneder af 2015 var der i Guatemala 2343 drab, viser de nyeste tal fra myndighederne. I 2014 var det daglige drabsgennemsnit på 15,5 - eller over 5600 for hele året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip