Modvind ødelagde attentatforsøget for Fuglsangs hold

Vincenzo Nibali (Astana) og hans danske højre hånd Jakob Fuglsang kæmper fortsat for at genfinde sidste års imponerende Tour de France-takter.

Nibali har haltet lidt efter Chris Froome (Sky) på de første etaper, og derfor havde Astana-holdet håbet, at han kunne gentage sidste års store brostensnummer, hvor han kørte fra de øvrige favoritter.

Men trods ihærdige anstrengelser fra Nibali, Fuglsang og Lars Boom lykkedes det ikke at slippe fri.

- Der var for meget modvind på brostensstykkerne til, at vi kunne lave en forskel. Vi forsøgte specielt på de sidste stykker, men det var svært, siger Jakob Fuglsang.

Ærgrelsen over, at det ikke lykkedes at vinde vigtige sekunder i forhold til Froome, bliver dog blandet med tilfredshed med, at det denne gang lykkedes Astana-folkene at vise initiativ og styrke.

- Umiddelbart så det ikke ud som om, Froome syntes, det var særlig sjovt. Vincenzo kørte den bedste etape af favoritterne, men det var nok ikke helt uventet. Ærgerligt, vi ikke fik noget ud af det.

- Det var en støvet og hård omgang, men heldigvis gik det forholdsvis godt for os, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren har kørt rundt med skrammer i hele sin venstre side siden sit styrt på enkeltstarten i lørdags, og på tirsdagens etape måtte han på ny en tur i asfalten.

- Jeg måtte lige ned og snurre rundt en gang. Jeg gled i et sving og fik så lidt i højre side denne gang. Men det er ikke noget særligt, siger Jakob Fuglsang.

Han kom ind sammen med favoritterne tre sekunder efter etapevinder Tony Martin, og Fuglsang avancerer 15 pladser i klassementet til en 23.-plads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip