Mørkøv i højt humør: Vores polske nødløsning er en helt

23/07/2014 20:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Michael Mørkøv var blandt de mange, som før Tour de France var usikker på, om Rafal Majka havde styrken til at kaste sig ud i yderligere tre ugers hårdt cykelløb, efter at han en måned forinden havde kørt klassement i Giro d'Italia.

Efter polakkens anden etapesejr - med bjergkonkurrencen som sidegevinst - har han vist, hvorfor han er med, lyder det fra den danske holdkammerat på Tinkoff-Saxo.

- Jeg tvivlede også, for under alle omstændigheder var det lidt en nødløsning i sidste øjeblik, at man valgte at gøre Rafal klar til Touren og få ham med.

- Vi har tit set, at ryttere har haft svært ved at holde niveauet fra at have kørt en god Giro til at køre en Tour. Planen var at få ham godt igennem den første uge, og det gjorde vi. Nu viser han så sit kæmpe potentiale, siger Mørkøv.

Efter tre etapesejre i kølvandet på skuffelsen over kaptajnen Alberto Contadors styrt og exit, føler den danske hjælper, at det ikke kunne være meget bedre.

- Det er endnu en gang helt fantastisk, og det er snart svært at sætte ord på. Det er ganske imponerende, og man kan sige, at efter hans etapesejr forleden har vi haft en stor tro på, at han kunne gøre det igen.

- At han kan gøre det i dag og vinde bjergtrøjen, det må betyde, at vi snart kan betegne denne Tour som en stor succes, mener Mørkøv.

Ligesom det russiske holds manager Bjarne Riis mener Mørkøv, at Rafal Majka kan blive en stor klassementrytter og grand tour-vinder.

- Det kunne meget vel være. Han kunne have kørt klassementet, og han kører ikke nogen dårlig enkeltstart, siger Mørkøv.

/ritzau/