Mørkøv jubler: Dopingsag har kickstartet Michael Rogers

En dopingsag før denne sæson har ændret Michael Rogers' karriere radikalt, fortalte australieren efter sin etapesejr i Touren tirsdag, og holdkammeraten Michael Mørkøv istemmer.

- Det var heldigt for ham, at han blev anklaget for det her clenbuterol i vinter, for det har vendt op og ned på hele hans sæson, siger Mørkøv.

Danskeren slår fast, at sejren skal ses som konsekvens af, at Tinkoff-Saxo har mistet kaptajnen Alberto Contador, som måtte udgå efter et styrt.

- Rogers er en fantastisk cykelrytter, som i mange år har kørt som kaptajn og som måske lige har manglet det sidste for at kunne være med i klassementet. Derfor har han ikke kunnet køre efter etapesejre.

- De seneste år har han kørt som kaptajn for Bradley Wiggins, Chris Froome og Alberto Contador. Nu da Alberto er ude af Touren, får han muligheden, siger Michael Mørkøv.

- Jeg under ham det rigtig meget, fordi han er en fin kammerat, og han kæmper hårdt for det lige som alle os andre.

Det er Tinkoff-Saxos anden etapesejr i år, efter at Rafal Majka vandt en bjergetape forleden.

Mørkøv, som kørte i Tourens prikkede bjergtrøje en uge i 2012 håber, at Tinkoff-Saxo kan vinde bjergkonkurrencen med polakken Rafal Majka, og så ligner det pludselig noget efter skuffelsen over Contadors farvel.

- Selvom det er klart, at det ikke er en succes i lyset af, at vi ikke har vundet Touren sammenlagt, så vil jeg sige, at tager man Albertos exit i betragtning, så er det helt klart en succes, siger Michael Mørkøv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip