Mørkøv jubler: Dopingsag har kickstartet Michael Rogers

En dopingsag før denne sæson har ændret Michael Rogers' karriere radikalt, fortalte australieren efter sin etapesejr i Touren tirsdag, og holdkammeraten Michael Mørkøv istemmer.

- Det var heldigt for ham, at han blev anklaget for det her clenbuterol i vinter, for det har vendt op og ned på hele hans sæson, siger Mørkøv.

Danskeren slår fast, at sejren skal ses som konsekvens af, at Tinkoff-Saxo har mistet kaptajnen Alberto Contador, som måtte udgå efter et styrt.

- Rogers er en fantastisk cykelrytter, som i mange år har kørt som kaptajn og som måske lige har manglet det sidste for at kunne være med i klassementet. Derfor har han ikke kunnet køre efter etapesejre.

- De seneste år har han kørt som kaptajn for Bradley Wiggins, Chris Froome og Alberto Contador. Nu da Alberto er ude af Touren, får han muligheden, siger Michael Mørkøv.

- Jeg under ham det rigtig meget, fordi han er en fin kammerat, og han kæmper hårdt for det lige som alle os andre.

Det er Tinkoff-Saxos anden etapesejr i år, efter at Rafal Majka vandt en bjergetape forleden.

Mørkøv, som kørte i Tourens prikkede bjergtrøje en uge i 2012 håber, at Tinkoff-Saxo kan vinde bjergkonkurrencen med polakken Rafal Majka, og så ligner det pludselig noget efter skuffelsen over Contadors farvel.

- Selvom det er klart, at det ikke er en succes i lyset af, at vi ikke har vundet Touren sammenlagt, så vil jeg sige, at tager man Albertos exit i betragtning, så er det helt klart en succes, siger Michael Mørkøv.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip