Mørkøv søger succes: Jeg kan vinde en Tour-etape

Selvtilliden fejler intet hos Michael Mørkøv, selvom hans hold mandag blev offer for det værste mareridt, at se kaptajnen Alberto Contador udgå af Tour de France efter et styrt.

- Jeg tror på, at jeg kan vinde en etape i Tour de France, men jeg skal selvfølgelig have heldet til det, siger Michael Mørkøv.

Det russiske holds taktiske oplæg er revet itu efter Contadors exit, så nu kan der blive plads til at jagte personlig succes, fortæller den 29-årige rytter.

- Vi kommer til at køre med mere åbne kort, og da vi absolut ikke har noget at køre for i det samlede klassement, så kommer vi til at køre de sidste etaper i løbet som endagsløb.

- Det er vigtigt for os at vise, at vi stadig har et stærkt hold, og vi vil også gerne vise Alberto, at vi kan kæmpe videre til trods for, at han var uheldig at styrte, siger Mørkøv.

Mørkøv, som blev dansk mester på landevej sidste år, har en stor international sejr på cv’et: En sejr i en massespurt i Vuelta a Espana 2013.

Men den bedrift kan han næppe gøre efter i årets Tour de France.

- At blande sig i en massespurt i Tour de France er svært, for sprinterholdene er så velorganiserede, at det vil være en noget nær umulig opgave.

- For mig vil den bedste måde at jagte succes helt klart være at ramme et udbrud en af de dage, der passer mig.

Det var en stor skuffelse for Mørkøv at miste Contador, som han var udtaget til at passe på i løbet.

- En af mine største drømme er at være med til at vinde Touren, og i år var en af mine største chancer, så den er svær at sluge, siger Mørkøv.

/ritzau/

 

 

 

Dagens Gossip