Mogens Camre fortryder sit angreb på Facebook

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker og tidligere folketingsmedlem Mogens Camre fortryder nu, at han fredag kritiserede, at "en journalist, som ser ud til at stamme fra Mellemøsten" i TV Avisen interviewer "en integrationsminister, som er inder".

Det skriver Mogens Camre på Facebook.

- Min statusopdatering fredag aften har vakt furore, og jeg kan se, at medierne forsøger at udlægge det på en måde, jeg ikke har tilsigtet og til skade for Dansk Folkeparti. Lad mig derfor præcisere, at jeg ikke på nogen måder dømmer folk på deres race eller etnicitet, skriver han.

- For mig er alene et menneskes sindelag og værdier det væsentlige, og her har jeg ofte problematiseret islamismens væsen. Jeg erkender, at min statusopdatering var forkert formuleret og uheldig. Derfor trak jeg den også tilbage, skriver Mogens Camre..

Han skrev fredag på Facebook, at han fik en underlig fornemmelse, da han så en DR-vært med tyrkiske rødder interviewe social-, ligestillings- og integrationsminister Manu Sareen (R).

- De drøfter, hvordan folkevandringen bedst kan få plads i Danmark. Deres pejlemærker er konventioner, som er vedtaget af folk i fremmede lande, uden at danskerne er blevet hørt. Folk fra fremmede kulturer bestemmer, hvad der skal ske med dette land, skrev Mogens Camre på den nu slettede Facebook-opdatering.

DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, som er delegeret ved FN's Generalforsamling i New York, kritiserede mandag skarpt Mogens Camre.

- Det er skadeligt for partiet. Jeg kan ikke forstå det. Det er ikke den Mogens, jeg kender, som siger sådan noget. Det er ikke det parti, jeg tilhører, som bruger noget sådant at tale om etnicitet og hudfarve. Det er en form for racesnak, som er ganske uhørt, siger Søren Espersen.

Søndag tog DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, afstand fra Camres udfald.

- Jeg er ansvarlig for, at den nyhedsformidling vi leverer, er fair, afbalanceret og uafhængig. Det er ikke i orden, hvis en af vores medarbejdere bliver angrebet på andet end den faglighed, han får løn for at have, sagde Ulrik Haagerup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip