Mols-Linien opruster med ny hurtigfærge fra 2017

Det danske rederi Mols-Linien har bestilt en ny hurtigfærge, som skal fragte biler og passagerer mellem Aarhus og Odden samt mellem Ebeltoft og Odden fra 2017.

Færgen bliver bygget af et australsk værft og herefter lejet af Mols-Linien i en 12-årig periode. Den nybyggede færge får navnet KatExpress 3, oplyser Mols-Linien i en meddelelse til fondsbørsen.

- Den nye hurtigfærge kan tage op til 1000 passagerer og 417 personbiler, skriver rederiet, som tilføjer, at den nye hurtigfærge er en af verdens største katamaranfærger ligesom søsterfærgerne KatExpress 1 og KatExpress 2.

- I lighed med KatExpress 1 og KatExpress 2 kan den nye hurtigfærge også medtage lastbiler, campingvogne, motorcykler og lignende, lyder det.

Den nye hurtigfærge leveres fra værftet den 31. marts 2017 og forventes i drift i slutningen af maj 2017.

Aftalen er indgået med det australske værft Incat Tasmania med hovedkvarter i Hobart på Tasmanien, og Mols-Linien oplyser ikke, hvad aftalen kommer til at koste.

Frantz Palludan, der er bestyrelsesformand hos Mols-Linien, siger til Finans, at elementer i aftalen fortsat forhandles, og at rederiet derfor ikke kan oplyse prisen.

KatExpress 3 er den tredje færge, som Mols-Linien indsætter over en periode på fire år.

Meddelelsen om den nye færge kommer efter længere tids kamp om rederiet, som startede med et købstilbud til aktionærerne fra kapitalfonden Polaris på 40 kroner per aktie og en plan om at afnotere selskabet fra fondsbørsen.

Det har en række småaktionærer dog sat sig imod.

/ritzau/

 

Dagens Gossip