Montana Møbler taber reol-strid i Højesteret

En strid om reoler mellem to konkurrerende møbelfirmaer har nu fået sit endelige punktum efter ni år i det danske retssystem.

Striden mellem de to møbelfirmaer har stået på siden 2005, da Montana lagde sag an mod ABC-Reoler for at have plagieret en reol. Det drejer sig om reolen "Quadrant", der har været på markedet siden 1998.

Højesteret fastslår, at ABC Quadrant "ikke i sit samlede visuelle udtryk kan anses som en meget nærgående efterligning af Montana".

- Der foreligger således ikke en krænkelse efter ophavsretsloven, skriver Højesteret i en pressemeddelelse.

- Endvidere var der ikke grundlag for at fastslå, at der forelå en illoyal markedsfortrængning eller en snyltning på Montana Møblers udviklingsindsats eller reolsystemet Montanas' renommé, skriver Højesteret i en pressemeddelelse.

Hos ABC-Reoler er direktør Søren Iversen glad for, at den aldrende retssag endelig er færdig.

- En retssag over næsten 10 år er en kæmpe belastning for en lille virksomhed som ABC-Reoler. Sagen har kostet mange kræfter og påført os store omkostninger, og vi har mistet omsætning, fordi Montana så længe har prøvet at skabe usikkerhed om Quadrant.

- Derfor er dommen både en befrielse for ABC og en sejr for forbrugernes frie valg, siger fabrikant Søren Iversen, direktør og ejer af ABC-Reoler.

Montana mente, at ABC-reolen er plagieret fra Montana Møblers kassereol og valgte at anke Sø- og Handelsrettens afgørelse 6. marts 2012.

Sø- og Handelsretten lagde vægt på, at samlingen af de to reoler adskiller sig væsentligt fra hinanden. Alligevel kom turen i Højesteret ikke bag på ABC-Reolers direktør.

- At Montana anker afgørelsen, kommer dog ikke som en overraskelse for os, idet Montana i forløbet ikke har vist nogen interesse i at få sagen afsluttet, sagde direktør i ABC-Reoler, Søren Iversen, efter at Montana havde anket afgørelsen i Sø- og Handelsretten.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip