Mor: Dna-læge truede med at tage mit barn

Den 39-årige plastikkirurg FM brugte ufine metoder for at få moren til deres barn til ikke at angive ham som faren. Blandt andet har lægen truet moren med, at han i så fald ville tage barnet helt fra hende.

Det fortæller moren onsdag ved Retten i Lyngby, hvor lægen er tiltalt for at have orkestreret en falsk dna-prøve for at slippe for faderskabet til barnet.

- Han sagde, at han kendte både advokater og læger, og at han var mere værd end mig, fordi han var læge, og jeg bare var receptionist, fortæller kvinden med bævende stemme fra vidneskranken.

Hun indledte et uforpligtende seksuelt forhold til FM tilbage i 2007 eller 2008. De mødte hinanden på natklubben Jazz House i København. Lægen havde en kæreste, men det vidste kvinden ikke noget om, lyder hendes forklaring.

I begyndelsen af 2010 skete det utænkelige. Kvinden blev gravid, selv om hun fra en gynækolog havde fået at vide, at det var højst usandsynligt.

- Det var blandt andet på grund af min alder, og fordi jeg havde nogle knuder på æggestokkene, fortæller kvinden.

Kort efter kendskabet til graviditeten kontaktede kvinden FM og fortalte ham, at han skulle være far, og at hun ville føde barnet.

- Han sagde, at det synes han ikke, jeg skulle. Han ringede også og sagde, at jeg ville få et handicappet barn på grund af min alder. Jeg følte mig ikke truet, men han gjorde i hvert fald sit bedste for, at jeg skulle få foretaget en abort, fortæller kvinden.

Barnet - en pige - blev født i oktober 2010. FM vægrede sig gentagne gange ved at få taget en dna-prøve. Han har selv forklaret, at han var hæmmet af angst.

Da der endelig blev indsendt en dna-prøve i efteråret 2011, viste den, at FM ikke var faren. Det har siden vist sig, at prøven var falsk, og det er den falske prøve, som danner grundlag for straffesagen.

Anklagemyndigheden mener, at FM har fået hjælp af en anden læge til at forfalske dna-prøven, og at en tredje læge også har del i svindlen.

Den tredje læge står bag en erklæring, som fastslår, at FM skulle have udsættelse i 14 dage i forbindelse med udtagningen af en dna-prøve. Ifølge anklagemyndigheden har han med den erklæring også medvirket til fupnummeret.

De tre læger nægter sig skyldige. der ventes dom i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip