Mor dræbte fireårig dreng med næverne: Skal begraves i Aalborg

Mod faderens ønske skal den fireårige dreng, der sidste mandag blev kvalt af sin mor, begraves i Aalborg. Det har skifteretten bestemt lillejuleaften.

- Jeg synes, det er ganske grotesk, at en mor, der slår sit barn ihjel, kan ende med at bestemme, siger farens advokat, Bitten Kjærsgaard, og fortsætter:

- Min klient er selvfølgelig totalt knust. Han havde klynget sig til håbet om, at han trods alt fik lov til at få sin dreng hjem. Det fik han ikke lov til.

Drengens far har kæmpet for at få lov til at begrave sin søn i København, men skifterettens afgørelse kan ikke ankes.

Da moren har haft den fulde forældremyndighed, regnes hun for drengens nærmeste pårørende, selvom hun har slået ham ihjel.

Derfor har skifteretten valgt at lade hende begrave ham i hjembyen Aalborg.

- Hun er, så vidt hun nu kan være, glad. Ordet tilfreds er nok mere passende i den her sammenhæng, for glad er hun jo ikke i det hele taget. Men hun er tilfreds, for det er det, hun har ønsket, siger advokat Uffe Brom, der repræsenterer moren.

Kvinden, der ikke har andre børn, blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet in absentia, altså uden selv at være til stede. Hun er sigtet for drab.

Hun er i øjeblikket indlagt på hospitalet efter at have taget nogle piller.

I grundlovsforhøret nedlagde dommeren forbud mod at referere fra morens forklaring til politiet.

Spørgsmålet om, hvor begravelsen skal afholdes, har været dækket indgående af formiddagsaviserne og afstedkommet mange tilkendegivelser på sociale medier som Facebook.

/ritzau/

 

Dagens Gossip