Mor fødte alt for tidligt: Min datter var ikke et foster

35-årige Emily Caines var kun godt halvvejs i sin graviditet, da hun fødte lille Adelaide i december sidste år. Datteren var lille, men så ellers fuldt udviklet ud, og hun gav et skrig fra sig, da hun kom til verden.

- Det skrig fyldte os med så meget håb. Hun vinkede med sine små knytnæver, og jeg kunne se lægerne arbejde på hende, fortæller Emily Caines ifølge Daily Mail.

Læs også: 10 ting vordende fædre skal vide om fødsler

Men lille Adelaide levede kun en time, før komplikationer tog livet af hende.

Det var anden gang, at Emily og hendes mand Alastair Caines fra byen Yeovil mistede et for tidligt født barn. I september 2011 blev lille Isabella født efter kun 23 ugers graviditet. Men modsat sin lillesøster blev hun klassificeret som en sen, ufrivillig abort.

- Men de så helt ens ud. Ingen af dem var en abort, siger Emily Caines.

Læs også: Kendt biolog: Umoralsk at føde barn med Downs syndrom

I Storbritannien kan man lovligt få en abort helt indtil 24 graviditetsuge. I Danmark går grænsen ved 12. uge. Hvis et barn - eller foster - dør inden for de første 22 uger af graviditeten, kaldes det i Danmark for en ufrivillig abort, og ikke en dødfødsel.

Emily og Alastair Caines har kun et billede af datteren Adelaide, som blev taget lige efter fødslen af en læge.

- Vores billede viser, at Adelaide ikke var et foster. Hun var et fuldt udviklet menneske, og tanken om, at et barn som hende lovligt kan aborteres, er skrækkelig, siger Emily Caines.

Læs også: Vordende far får bryster og topmave: Nu er han sygemeldt med morgenkvalme

Ifølge Rigshospitalets hjemmeside mister ca. 30 procent af børn født før 28. graviditetsuge livet i Danmark.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip