Mor magtesløs efter mobbevideo: De brændte Amalies billede

Amalia Degner gik indtil for nylig i syvende klasse på Søndersøskolen på Nordfyn.

Det gør den 13-årige pige ikke længere.

I flere måneder tog hun i skole med ondt i maven. En gruppe piger fra klassen var årsag til, at Amalia Degner følte sig uønsket og mobbet, hvilket førte til, at forældrene trak deres datter ud af skolen. 

Sådan forklarer pigens mor, Kristina Wilcke Degner, sagen, der dog langt fra sluttede med skoleskiftet.

For nylig blev Amalias familie opmærksom på, at der blandt eleverne på Søndersøskolen florerede en ubehagelig video. I videoen sætter en tidligere klassekammerat ild til en silhuettegning af Amalia.

I et opslag på Facebook har Kristina Wilcke Degner delt videoen og sine frustrationer over skolens håndtering af sagen.

- Alle har kunnet se, at der var noget galt, og hvis skolen havde grebet ind, så var det ikke kommet så vidt, siger Kristina Wilcke Degner til Dagens.dk med henvisning til videoen.

Læs også: Politiet advarer mod mobbe-app, der opfordrer unge til at begå selvmord

Amalias forældre forsøgte forinden skoleskiftet at gøre forældre, klasselæreren og ledelsen på skolen opmærksom på datterens situation.

Men ifølge Kristina Wilcke Degner har man på Søndersøskolen ikke taget sagen alvorlig.

- Skolelederen har haft skyklapper på, og han har ikke været sit ansvar bevidst, siger hun.

Der er ingen sag
På Søndersøskolen er skoleleder Flemming Dahlqvist ked af forløbet, men han kan ikke genkende den situation, som Kristina Wilcke Degner beskriver.

- Det er en ulykkelig sag, men vi har ikke kunnet konstatere mobning, og derfor kom vi ikke videre med sagen, siger Flemming Dahlqvist og understreger, at alle ansatte har fulgt skolens mobbepolitik.

Skolelederen forklarer, at klasselæreren efterfølgende har haft en snak med de piger der, ifølge Kristina Wilcke Degner, stod bag mobningen. Pigerne står fast ved, at de ikke har mobbet deres nu tidligere klassekammerat, og dermed er der ifølge Flemming Dahlqvist 'ingen sag'.

- Pigen, der lavede videoen, har forklaret, at hun lavede den i frustration over påstanden om, at hun var med til at mobbe Amalia, siger Flemming Dahlqvist, der kalder videoen 'fuldstændig åndssvag'.

I dag har Amalia det bedre på sin nye skole, men er ifølge moren stadig påvirket af sin tid på Søndersøskolen.

- Hun har stadig svært ved at tro på, at nogen vil hende det godt i skolesystemet, siger Kristina Wilcke Degner.

Herunder kan du se mobbe-videoen og læse morens opslag på Facebook: 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I forbindelse med denne sag, havde vi aldrig drømt om, at det ville tage sådan om sig. Vi er dybt taknemmelige for at...

Posted by Kristina Wilcke Degner on 24. april 2015

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip