Mor skar pulsårer over på datter: Nu skal hun 11 år i fængsel for drab

En 64-årig mor er ved Retten i Næstved blevet idømt 11 års fængsel for drabet på sin multihandicappede datter.

Anny Birgit Hansen havde allerede ved anholdelsen i januar tilstået drabet på datteren, der blev 43 år gammel.

Datteren forblødte, efter at hun havde fået begge pulsårer i håndledet skåret over med en kniv i deres fælles hjem i Skælskør i januar i år. Efterfølgende forsøgte moren at begå selvmord ved også at skære i sine egne arme. Men det lykkedes ikke at skære dybt nok.

Anny Birgit Hansen har selv passet sin datter, som dog var på institution, når moren var på arbejde. I maj 2012 blev datteren tvunget til at skifte institution på trods af voldsomme protester fra kvinden og hendes mand, der døde samme år.

Ifølge eb.dk havde moren gentagene gange klaget over den behandling, datteren fik på den nye institution. Ifølge moren var institutionen ikke rustet til at tage sig af datteren, der blandt andet skulle have mistet brugen af sine ben på grund af utilstrækkelig pleje.

Til sidst knækkede moren sammen.

- Jeg tænkte, at det var bedst, at vi ikke var her mere, skulle hun ifølge eb.dk have sagt i retten.

Over en uge efter tilstod moren overfor sin chef, som tog kontakt til politiet. De fandt datteren liggende død mellem sine bamser.

Sagens anklager, Henrik Holten fra Sydsjællands og Lollands Falsters Politi, havde ifølge bt.dk krævet 12 års fængsel, mens kvindens forsvarer, Ole Madsen, mente, at hans klient på grund af formildende omstændigheder højst burde idømmes tre års fængsel.

- Denne sag er meget tragisk, og den er også meget atypisk, skal han ifølge avisen have sagt i retten.

Retten skriver i sit domsresume, at det er en formildende omstændighed, at moren begik drabet under følelsesmæssigt pres. Samtidig lagde retten vægt på, at datteren var hjælpeløs og ikke kunne sætte sig til modværge.

Moren ankede dommen på stedet for at få formildet straffen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip