Morfar sigtet for drab skal for retten - sagen flyttes ud af byen

Grundlovsforhøret i drabssagen fra Fogedretten er onsdag flyttet fra Københavns Byret til Retten på Frederiksberg, hvor en 67-årig mand er sigtet for drab og drabsforsøg.

Det sker, fordi byretten i København anser sig selv som inhabile, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi.

- Grundlovsforhøret bliver holdt ved Retten på Frederiksberg, fordi byretten i København har meddelt, at de er inhabile. Det er sket i et retslokale, hvor en af deres dommere var til stede, og i princippet kunne det være den samme dommer i grundlovsforhøret, siger Jens Møller til Ritzau.

Den 67-årige mand er morfar til et treårigt barn i den samværssag, som Fogedretten var ved at behandle, da en advokat og barnets far blev ramt af flere skud fra en oversavet riffel.

Den 67-årige har erkendt, at det var ham der skød. Men han har ikke erkendt sig skyldig i drab og drabsforsøg, hvilket kan hænge sammen med, at morfaren ifølge ham selv ikke skød for at dræbe.

- Han har erkendt de faktiske omstændigheder, at det er ham som har trykket på aftrækkeren, siger Jens Møller.

Den 67-årige affyrede seks skud med en oversavet riffel, som han har våbentilladelse til, inden han løb ud af bygningen.

Advokaten blev dræbt på stedet, og faren til barnet blev ramt af skud og er hårdt såret. Han er blevet opereret på Rigshospitalet og var tirsdag eftermiddag i kritisk, men stabil tilstand, oplyser politiet. Den sårede far er en 31-årig mand.

Den dræbte advokat er den 57-årige Anders Lindholt, som repræsenterede faren i sagen om samværsret i en tilsyneladende meget tilspidset skilsmissesag.

Moren var ikke til stede ved retsmødet. Med den begrundelse, at hun skulle til kiropraktor, havde hun angiveligt givet fuldmagt til sin far, der var mødt op til retsmødet, som skulle indledes klokken 10.

- Efter det jeg har fået oplyst, overvejede retten, om den kunne indlede sagen på et grundlag, men det var retten tilsyneladende ikke indstillet på, siger Jens Møller Jensen.

I den situation tog morfaren en riffel op af en taske, som det var lykkedes ham at få med ind i retten. Der blev både affyret skud inde i retslokalet i Hestemøllestræde 6 i det indre København og på gangen uden for retslokalet.

Politiet modtog alarmen om skudepisoden klokken 10.07. Det var en dommerfuldmægtig, der foretog anmeldelsen og prajede en politipatrulje, som få minutter efter kunne anholde den 67-årige på Vester Voldgade lige i nærheden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip