Morten Løkkegaard troede aldrig på Rohde-plads i EU

Det kommer ikke bag på Venstres Morten Løkkegaard, at Jens Rohde (V) har peget på en konservativ borgmester i Viborg, hvorfor Rohde fortsætter i Europaparlamentet. En plads Morten Løkkegaard ellers stod til at overtage.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse. Som jeg allerede sagde for et par dage siden, skulle man tage det, der foregik i Viborg, med et gran salt.

Jeg har hele tiden ment, at som den politiske situation så ud i Viborg, så synes jeg, man på førstedagen i den almindelig eufori overså, at der var et politisk spil i gang, som i virkeligheden mest naturligt – hvert fald i min optik – ville betyde, at en konservativ tog borgmesterposten, siger Morten Løkkegaard til Ritzau.

Løkkegaard er derfor heller ikke nede i kulkælderen over, at smuthullet til endnu en periode i Europaparlamentet er blevet lukket.

- Jeg har ikke tilladt mig selv at begynde at knytte for mange følelser til det her. Som jeg sagde mandag, er det alt, alt for tidligt at involvere sig følelsesmæssigt i det, fordi det var en meget, meget speget situation i et politisk spil.

- Man skulle nærmest kende indersiden af Viborg Byråd for at finde ud af, hvad der foregik, siger han.

Dermed er Løkkegaards politiske plan stadigvæk at blive valgt ind i folketinget ved næste valg.

- Min politiske fremtid er præcis den samme, som den hele tiden har været. Om en uge tager jeg til Ballerup, og forhåbentlig får jeg opbakning til at blive folketingskandidat i Ballerup-Glostrupkredsen, siger han.

Morten Løkkegaard blev i 1988 journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han arbejdede på Morgenavisen Jyllands-Posten, før han fra 1990 til 2005 var ansat i Danmarks Radio som politisk reporter og senere studievært på TV-Avisen og redaktør ved Søndagsmagasinet.

I 2009 blev Morten Løkkegaard indvalgt i EU-Parlamentet som den anden af Venstres tre mandater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip