Morten Messerschmidt vil samarbejde med Venstre

Venstre og Dansk Folkeparti skal samarbejde, for de er venligtsindede partier, som har nærmet sig hinanden i valgkampen.

Det siger Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, som gæster Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg, fordi han skal interviewes til svensk tv.

- Jeg betragter Venstre som venligsindet. I valgkampen har der været bevægelser for eksempel i EU-politikken, som jeg går meget op i, der går i vores retning, siger han.

I baggrunden klapper Venstres medlemmer over målinger på Danmarks Radio og TV2, som viser blåt flertal på 93-82 eller 90-85 samt en føring på 52,6 procent mod 47,4 procent over rød blok med det nye parti Alternativet på knap fem procent af stemmerne.

- Man skal da tage de fester, der kommer én i møde gennem livet, ikke sandt? Uanset hvordan det går, vil vi i mit parti, Dansk Folkeparti, gå efter at bruge vore mandater aktivt.

- Vi vil kræve indflydelse med den forhåbentligt styrkede position, siger Morten Messerschmidt.

- Det gælder den sociale velfærd og så videre. Uanset hvilken regering det bliver, skal vi samarbejde. Vi skal have indflydelse, siger han.

I valgkampen har de blå partier fremlagt flere fælles udspil, blandt andet om EU-politikken, hvor de traditionelt står splittet.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative vil støtte den britiske premierminister, David Cameron, i kampen mod EU som en social union.

De vil forhindre EU-borgere i straks at hæve børnepenge eller dagpenge, hvis de arbejder i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip