Morten Olsen er tilfreds med EM-gruppe

Den danske fodboldlandstræner, Morten Olsen, er ganske godt tilfreds med de hold, det danske landshold skal kæmpe mod i kvalifikationen frem mod EM i Frankrig i 2016.

- Det er en udmærket lodtrækning med nogle gensyn.

- Topseedede Portugal placerede vi os jo foran de seneste to gange, siger landstræneren, som dog stadig ser sydeuropæerne som favoritter til at tage gruppens førsteplads.

Danmark er ud over Portugal havnet i gruppe med Serbien, Armenien og Albanien.

EM-værterne Frankrig deltager også i Danmarks gruppe, men resultaterne af franskmændenes kampe får ingen pointmæssig betydning.

- Armenien kender vi på godt og ondt, men senest på godt. Jeg tror godt, alle danskere ved, de kan spille bold. Albanien er også et udmærket hold.

- Sådan lige umiddelbart er serberne den største ubekendte faktor. Serbien ved jeg ikke ret meget om. Det er et ungt hold, og Beograd er et meget hektisk sted at spille, siger Morten Olsen.

- Men hvis jeg ser på de andre hold, vi kunne have mødt fra fjerde og femte seedningslag, er der bedre hold, end dem vi møder, men der er så sandelig også dårligere.

Morten Olsen havde på forhånd ønsket at slippe for de lange rejser til Østeuropa, da det kan blive svært at nå at restituere ordentligt imellem kampene.

Det endte imidlertid med både Albanien, Serbien og Armenien, og det kan ifølge landstræneren godt blive problematisk.

- Problematikken er, når vi har dobbeltkampe. Modsat andre kvalifikationer skal vi nu ikke spille på fjerdedagen, men på tredjedagen.

- Det er klart, hvis du for eksempel har forholdsvist lange rejser til Armenien, så har du mindre restitution, siger Morten Olsen.

- Det rammer typisk mindre nationer som os hårdere end de landshold, der har flere topspillere at vælge mellem.

Hele 24 hold vil kvalificere sig til slutrunden i Frankrig, og det øger danskernes chance for avancement, medgiver Olsen:

- Mulighederne er selvfølgelig gode. Men dem i de lavere seedningslag lugter selvfølgelig også, at muligheden er god.

/ritzau/

 

Dagens Gossip