Morten Olsen lader Højbjerg spille U21-EM

Det danske U21-landshold bliver sandsynligvis forstærket med Pierre-Emile Højbjerg, Uffe Bech og Yussuf Poulsen til næste års U21-EM i Tjekkiet.

Selv om A-landsholdet fire dage før U21-EM møder Serbien i en vigtig EM-kvalifikationskamp, så lader landstræner Morten Olsen gerne den talentfulde trio stille op til U21-slutrunden, hvis spillerne og U21-landstræner Jess Thorup ønsker det.

- Jeg har fuld forståelse for, at Jess gerne vil anvende dem. Og jeg ser ikke noget problem i det, hvis spillerne selv vil, siger Olsen til tv3sport.dk.

Jess Thorup glæder sig over muligheden.

- De har spillet en betydelig rolle i kvalifikationsturneringen, og selv om de er blevet forfremmet til A-landsholdet, føler jeg, de stadig er en del af mit hold, siger Thorup til tv3sport.dk.

Morten Olsen slog for en måned siden fast, at man skulle passe på med at drive rovdrift på de unge spillere. I den forbindelse nævnte han, at det var en fejl at lade Christian Eriksen spille U21-EM på hjemmebane tilbage i 2011.

Det 19-årige Bayern München-talent Pierre-Emile Højbjerg lader dog forstå, at han meget gerne vil med U21-holdet til EM.

- Jeg vil blive meget glad, hvis Jess udtager mig til sin trup

- Jeg har lige siden U21-holdets første kvalifikationskamp haft ambitioner om, at vi ville kvalificere os til slutrunden og dernæst vinde EM, siger Højbjerg til tv3sport.dk.

Det danske U21-hold bookede tirsdag en plads ved næste års EM, da danskerne slog Island i playoff på reglen om flest scorede udebanemål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip