Morten Olsen lægger op til hård målmandsduel

Kasper Schmeichel og Leicester er rykket op i Premier League. Stephan Andersen og Go Ahead Eagles har mere eller mindre reddet sig endnu en sæson i den bedste hollandske række.

Fodboldlandstræner Morten Olsens to foretrukne til målmandsposten nyder stor succes for tiden, og især Stephan Andersens vinterskifte fra spanske Betis til Go Ahead Eagles får ros med på vejen.

- Det var et vigtigt skifte for Stephan. Han havde brug for at spille, og det er sket i Go Ahead i foråret, siger Morten Olsen.

Landstræneren har endnu ikke lagt sig fast på, hvem af de to målmænd, der får 1-tallet for Danmark.

- Beslutningen har vi endnu ikke taget. Det skal vi måske bruge et par kampe på at finde ud af, og det kan være dem, vi snart spiller, siger Morten Olsen med henvisning til næste måneds to venskabskampe mod Ungarn og Sverige.

Både Stephan Andersen og Kasper Schmeichels klubfremtid til sommer er uafklarede. Stephan Andersens lejeaftale med Go Ahead Eagles udløber til sommer, og så har han fortsat et år tilbage af kontrakten med Betis.

I Sevilla-klubben satses der på andre spillere til posten, og Betis er endda godt på vej ned i den næstbedste spanske række.

- Stephan ville spille fodbold, og det var derfor, han blev lejet ud. Det handler for ham om at finde spilletid, og om det bliver i Betis eller et andet sted, må tiden vise, siger Morten Olsen.

Kasper Schmeichel er førstevalg i Leicester, men har kontraktudløb til sommer.

- Det handler om Kaspers egen følelse. Han var en vigtig brik i oprykningen og kommer til Premier League, hvor han helt sikkert vil få spilletid for dem.

- Han er tilbage i Premier League nu, og det er en fantastisk liga at være i, men det er op til ham, siger landstræneren.

Danmark møder Ungarn på udebane 22. maj, mens Sverige gæster Parken 28. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip