Morten Olsen: Luis Suarez skal sendes hjem

Man må ikke bide hinanden i fodbold. Det er beskæmmende. Og derfor skal Uruguays angriber Luis Suarez sendes hjem fra VM i Brasilien, efter at han tirsdag aften bed Italiens Giorgio Chiellini i skulderen.

Det mener den danske landstræner Morten Olsen, som er trist over, at Liverpool-stjernen ikke kan opføre sig ordentligt på fodboldbanen.

- Vi kommer ikke uden om det - Luis Suarez og hans bid i går aftes. Det var beskæmmende for fodbolden. Ødelæggende. Man gør bare ikke den slags, skriver Morten Olsen i en klumme i BT.

- Det er så trist, for han er en fantastisk fodboldspiller, men som jeg ser det, skal Luis Suarez ikke spille mere i denne turnering. Han skal hjem.

- Det går bare ikke at gøre sådan noget, selv om det vil være afsked med en stor stjerne. Men sådan må det være, lyder det fra landstræneren.

Uruguay vandt kampen 1-0, og dermed røg Italien ud af VM efter det indledende gruppespil. Men undervejs skulle Suarez have haft det røde kort. Hvis dommeren ikke så episoden, er der masser af tv-billeder, som kan bevise forseelsen, påpeger Morten Olsen.

- Vi kender jo hans historie, og det her var tredje gang, han bed en modstander. Det er sket i Holland, i England og nu til VM. Jeg skal ikke begynde at forklare, hvad der sker for ham, men det må være noget instinktivt i ham, en slags tic.

- Måske opfatter han det lige i øjeblikket, men det må være en automatisk reaktion fremkaldt af frustration. Og med den kameraføring, der er i dag under kampene, så er det umuligt at skjule den slags, forklarer Morten Olsen.

Uruguay og Costa Rica gik videre til 1/8-finalerne, mens Italien og England er færdige ved VM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip