Morten Olsen ser kortere vej til EM-slutrunden

Landstræner Morten Olsen var ikke tilfreds med, at Danmark skulle forsvare så meget i anden halvleg. Men lørdagens sejr på 2-0 over Serbien i EM-kvalifikationskampen var mere end godkendt.

EM-slutrunden i Frankrig er nu kommet et godt stykke tættere på.

- Der er ikke så langt til EM, som der var før. Vi vidste, vi kunne tage et stort skridt med en sejr. Som jeg ser det, må Armenien og Serbien (med et point, red.) være væk nu.

- Vi får en lille finale mod Albanien. Det var fint, at vi spillede uafgjort mod dem på udebane. Det bliver en vanskelig opgave i september, siger Olsen.

Landstræneren var mest tilfreds med de første 45 minutter.

- Jeg synes, vi spillede en rimelig god første halvleg. Vi spillede mod et fantastisk fodboldhold. Det var en kamp mod fysisk stærke, hurtige og teknisk dygtige spillere.

- I anden halvleg så det ud som om, der var en frø i bolden, og så måtte vi forsvare, siger Olsen.

- Det var ikke en kamp for Michael Krohn-Dehli, og så var det godt, at vi havde Jakob Poulsen at skifte ind.

- Det var ærgerligt, vi ikke kom foran 2-0 tidligere i kampen. Det var det første straffespark, som Agger brændte. Jeg går ud fra, at han sparker igen næste gang, siger Olsen.

- Det må ikke blive et tema, hvem der sparker straffe. Det handler om passion, han er anfører og tager ansvaret, fastslår landstræneren.

Yussuf Poulsen scorede til 1-0 i første halvleg, mens indskiftede Jakob Poulsen cementerede sejren i anden halvleg. Det var et svært valg at vælge Yussuf Poulsen i startopstillingen frem for Lasse Vibe.

- Yussuf har et utroligt antrit, han er fantastisk hurtig. Lasse har de sidste fem uger spillet ni kampe.

- Vi havde brug for den power, som Yussuf kom med. Og jeg har absolut ikke fortrudt valget, siger Olsen.

Danmark skal i den næste EM-kvalifikationskamp møde Albanien på hjemmebane 4. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip