Moskva giver Ukraine skylden for journalists død

Moskva fordømmer drabet på en russisk tv-journalist i Ukraines østlige separatist region og giver myndighederne i Kijev skylden for det.

- Vi kræver, at de ukrainske myndigheder gennemfører en objektiv efterforskning af denne tragedie og straffer de skyldige strengt, hedder det i en erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

- Vi forventer, at de globale medier bestemt og entydigt fordømmer de ukrainske myndigheder for endnu en forbrydelse, siger det russiske udenrigsministerium videre.

Ifølge det franske nyhedsbureau døde den russiske journalister af kvæstelser, som han pådrog sig fra en landmine eller en granat. AFP citerer læger i Lugansk for oplysningerne.

Den dræbte journalist, Igor Korneljuk, der var 37 år, arbejdede for det statslige russiske tv-selskab VGTRK.

Han var sammen med en gruppe prorussiske separatister, da denne blev angrebet med mortergranater fra de ukrainske styrker. Det er uklart, hver der skete med journalistens lydtekniker og separatisterne.

Gruppens kameramand, Viktor Denisiov, overlevede angrebet, som var rettet mod en vejspærring.

- Jeg var heldig, siger Denisov til den russiske netavis LifeNews.

En af granaterne landede på dem. Jeg løb den anden vej, da vi kom under beskydning, fortæller han.

En italiensk fotograf og hans russiske assistent blev dræbt uden for Slavjansk i Donetskregionen i slutningen af maj.

Krisen i Ukraine brød ud sent sidste år, da et stort antal demonstranter gik på gaden for at protestere mod en prorussisk præsident. Han blev styrtet i februar, og nye magthavere anlagde en ny kurs, som er kritisk over for Rusland.

I marts annekterede Rusland Krim, og et oprør fulgte blandt de russisk-talende i øst i april.

Efter at være blevet valgt som Ukraines nye præsident i maj beordrede Petro Porosjenko militæret til at genvinde kontrollen over territorier i øst, der kontrolleres af de prorussiske oprørere.

Myndighederne i Kijev siger, at militæret har mistet 125 mand. Et stort antal oprørere er også blevet dræbt samt et ukendt antal civile.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip