Motiveret til Touren: Lars Bak kæmper for ny kontrakt

Lars Bak tager lørdag fat på et for ham ekstra spændende Tour de France, da den 34-årige danskers kontrakt udløber med udgangen af denne sæson.

Den skattede hjælper og tempostærke Lotto-rytter skal have genforhandlet sin fremtid i løbet af de kommende uger.

- Jeg skal ud at sikre en ny kontrakt, og det er klart, at kan jeg lave et knaldgodt arbejde for Greipel og Van den Broeck, så er min værdi også god, siger Lars Bak.

Samtalerne mellem Bak, der vandt en Giro-etape som Lotto-rytter i 2012, og det belgiske mandskab er så småt indledt.

- Jeg snakker med dem, og så håber jeg, at vi kan finde ud af noget her under Touren. De er sådan rimelig positive, så det er godt.

- Det er på dette hold, at jeg gerne vil være, så jeg håber, at vi kan finde ud af noget, men holdets sponsorsituation skal falde på plads først. Der kan ske meget på disse tre uger, men jeg vil meget gerne blive her, siger Lars Bak.

SPØRGSMÅL: Er der andre hold, som har vist interesse for dig?

- Det ved man aldrig, siger Lars Bak med et grin.

- Så det er jo fint. Og man er nødt til at være positiv. Men det er vigtigt at fokusere 100 procent på det sportslige nu. Så plejer det andet også at komme.

Lotto-Belisol har to store mål med Tour de France. Holdet vil jagte etapesejre til sprinteren André Greipel og en samlet topplacering til Jurgen Van den Broeck.

- Jeg har helt sikkert en ekstra motivation. Det er noget sjovere at komme til Touren, når man ved, at Jurgen Van den Broeck lige er blevet nummer tre i Criterium du Dauphine, end hvis han havde kørt mindre godt. Man er endnu mere tændt.

- Chancen for, at han ender på podiet, er virkelig, virkelig stor. Men allerførst skal vi holde ham ude af uheld, siger Bak.

- Jeg føler virkelig, at vi har et knaldgodt hold, og jeg kan se på test, at Jurgen Van den Broeck er mere trimmet end nogensinde. Samtidig har Greipel vundet etaper i de seneste fire etapeløb, han har kørt, og han er lige blevet tysk mester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip