Movia efter misforstået gidselsituation: Det var helt ude af proportioner

Det var en uforståelig situation helt ude af proportioner, da en københavnsk buschauffør anklagede Fady Allan for at tage en hel bus som gidsler og tilkalde politiet i displayet på siden af bussen, fordi han var steget på uden billet.

Det erkender centerchef i Movia Søren Englund over for Dagens.dk.

- Vi har været ude og give Fady en stor undskyldning, siger han til Dagens.dk.

Han bekræfter, at Fady Allan steg på bussen uden kontanter, men nåede at få sin SMS-billet i det sekund, han talte med chaufføren.

Det er ganske vist imod reglerne om, at man ikke må stige på bussen uden gyldig billet.

- Chaufførens udtalelse omkring gidseltagning, virker også meget voldsom. Det handlede kun om en busbillet. Hvordan pokker kunne det ende på den måde?, siger Søren Englund, der ikke kan sige, hvad der fik den pågældende chauffør til at tage situationen så alvorligt, som han gjorde.

Læs også: Billetløse Fady blev udråbt som gidseltager i københavnsk bus: ‘POLITI HJÆLP POLITI’

- Det skulle aldrig have været endt med den eskalering. Vi kan godt blive enige om, at det var helt ude af proportioner, og jeg ville ønske, jeg kunne sige, at det med 100 pct. garanti ikke vil ske igen, siger Søren Englund til Dagens.dk.

Derfor vil der blive taget en snak med alle selskabets chauffører, så de ved, at det er ganske ok at udvise konduite, fortæller han.

Det skal altså være tilladt at bøje reglerne lidt i en situation som denne, hvor Fady Allan ganske vist steg på bussen uden gyldig billet, men alligevel nåede at modtage den, mens han talte med chaufføren.

- Vi lægger os fladt ned. Det var jo ikke kun Fady, der blev ramt. Undskyldningen går også til de op til 20 passagerer, der befandt sig i bussen, siger Søren Englund.

Chaufføren er ikke ansat direkte af Movia, som udbyder de enkelte buslinjer til eksterne operatører.

Men Søren Englund har været i kontakt med chaufførens arbejdsgiver Keolis, som oplyser, at de har indkaldt ham til en samtale efter miseren.

Læs også: Baby ombord: Ung kvinde fødte i københavnsk bus

Han forklarer desuden, at det ikke er chaufføren, der selv har skrevet ‘Politi hjælp politi’ i bussens display.

Det skete automatisk, da han trykkede på en alarm i bussen, som sendte signal til politiet, da han åbenbart har følt sig truet i situation.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip