Muligt terrorforsøg i dansk by

Skrevet af Nicolai Busekist

23/07/2022
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Et muligt terrorforsøg kan være årsag til, at man har besluttet at opstille betonklodser og blomsterkummer i Aarhus.

Dagens topnyheder

Hvis man går en tur i den nederste del af Frederiksgade i Aarhus, vil man ikke kunne undgå at observere, at der er blevet sat betonklodser og blomsterkummer op.

Det er sket i kølvandet på, at der sent mandag aften var en mand, der kørte en Mercedes med høj fart ned gennem gaden, hvilket medførte, at flere personer må springe for livet.

Østjyllands Politi har dog ikke ønsket at hverken be- eller afkræfte, at det er årsagen til, at man har valgt at stille betonklodser og blomsterkummer op.

Det skriver TV2 Østjylland, der har været i dialog med vagtchefen hos Østjyllands Politi, som blot har udtalt, at de ikke har nogen kommentar til det.

Tirsdag blev den 33-årige chauffør af den føromtalte Mercedes fremstillet i grundlovsforhør.

Det var dog ikke et helt almindeligt grundlovsforhør. Det foregik nemlig bag dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at det ikke har været muligt for offentligheden at få indsigt i sigtelsen.

Ifølge Jens Møller, der er tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi, vælger man som regel at foretage grundlovsforhøret bag dobbeltlukkede døre, hvis der er tale om en alvorlig sag.

Herefter siger han, at det ikke kan udelukkes, at der kan være tale om terror. På den anden side er det dog heller ikke noget, der definitivt kan betragtes som terror.

"Der er fortilfælde med sager fra Nice, Berlin og Stockholm, hvor terror er sket med køretøjer. Og de nye betonklodser kunne tyde på, at det er det, der har været forsøgt på her," siger Jens Møller til TV2 Østjylland.

Betonklodserne og blomsterkummerne kan dog også være blevet sat op, da man er blevet bevidst om, at en sådan handling potentielt kan finde sted.

Østjyllands Politi har ikke ønsket at kommentere på den konkrete sag eller på det generelle trusselsniveau i Aarhus, hvilket ifølge Jens Møller kan være forårsaget af, at de ikke blankt kan afvise, at der er en generel trussel.

Efter at være blevet pågrebet af politiet, er den 33-årige mand blev varetægtsfængslet. Dette er dog kun blevet nævnt med få linjer i deres døgnrapport.

Er man nysgerrig efter at få mere at vide, kan man dog ende med at skulle vente i lang tid. Ifølge Jens Møller kan der komme nyt ud om cirka tre uger, men det kan tage helt op til et år, før et anklageskrift er klar.