Mur af mudret vand oversvømmer japansk by

En japansk by, Joso, er torsdag blevet oversvømmet, efter at digerne langs en rivende flod er brudt sammen. Huse og biler er ødelagt af vandmasserne, og desperate beboere venter på hjælp.

Titusinder af mennesker er beordret evakueret fra Joso og andre områder nord for Tokyo. Det rapporteres, at 90.000 mennesker har måttet forlade deres hjem på grund af vandmasserne.

Dramatiske tv-optagelser viser, hvordan en mur af mudret vand kommer væltende fra floden Kinugawa og ind i byen med 65.000 indbyggere.

Helikoptere er sat ind for at redde folk, der har søgt tilflugt på hustage.

Joso ligger kun 60 kilometer nord for Tokyo, og den japanske hovedstad er flere steder ramt af oversvømmelserne.

Flere mennesker meldes savnet under uvejret.

Den kraftige regn, der er skyld i oversvømmelserne, kommer i slipstrømmen på orkanen Etau. Det har blandt andet betydet, at radioaktivt forurenet vand er sluppet ud i havet fra det ulykkesramte atomkraftværk Fukushima.

En talsmand for selskabet Tepco, der driver atomkraftværket, oplyser, at flere hundrede ton forurenet vand fra Fukushima er flydt ud i havet.

- Det er regnskyl af et omfang, som vi ikke har oplevet før. Farefulde situationer kan være nært forestående, sagde en meteorolog kort før, det stod klart, at digerne var brudt sammen i Joso.

Myndighederne opfordrer borgerne til at være på vagt over for flere jordskred og oversvømmelser.

Premierminister Shinzo Abe siger, at også regeringen er i højeste alarmberedskab.

- Regeringen vil stå samlet og gøre sit bedste for at håndtere katastrofen ved at give menneskeliv den højeste prioritet, siger han til journalister.

Orkanen Etau ramte Japan onsdag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip