Murray ansætter Mauresmo som ny træner

Tennissporten har fået en ny spændende konstellation. Søndag kom det frem, at franske Amelie Mauresmo bliver ny træner for Andy Murray.

Skotten, som fredag blev slået ud i semifinalen ved French Open af Rafael Nadal, har hyret Mauresmo - foreløbig for resten af græssæsonen.

Murray har spillet uden træner, siden det succesfulde makkerskab med Ivan Lendl blev opløst i marts.

Den tidligere toptennisspiller Mauresmo har været nummer et i verden tilbage i 2004 og nåede at vinde grand slam-turneringerne Australian Open og Wimbledon i sin aktive karriere.

- Jeg er spændt på mulighederne i det nye makkerskab, og Amelie er en, som jeg altid har set op til og beundret.

- Hun har mødt modgang mange gange i hendes karriere, men hun var en fantastisk spiller og vandt store titler - inklusive Wimbledon, siger Murray til sin egen hjemmeside.

Som den første opgave skal 34-årige Mauresmo hjælpe Murray med at forsvare hans titler i Queens og senere Wimbledon. Murray vandt sidste år Wimbledon, og han håber at vinde flere grand slam-titler i fremtiden.

Mauresmo blev allerede sat i forbindelse med trænerposten for Murray, da hun overværede hans kamp i første runde ved French Open mod Andrey Golubev.

Det bedste tennisår for Mauresmo er tilbage i 2006, hvor hun nåede til tops i både Australian Open og Wimbledon.

Mauresmo slog på vejen mod Wimbledon-triumfen dette års French Open-vinder Maria Sharapova i semifinalen og senere belgieren Justine Henin i finalen.

I 2009 stoppede Mauresmo karrieren som spiller og blev træner - i første omgang for landsmanden Michaël Llodra.

I 2012 blev hun træner for den daværende verdensetter Victoria Azarenka, og sidste år var hun træner for franske Marion Bartoli, som overraskende vandt Wimbledon.

- Jeg er begejstret for at kunne arbejde sammen med Andy. Han er en fantastisk talentfuld tennisspiller, og jeg føler, at jeg har meget at tilbyde ham og holdet omkring ham.

- Jeg ser virkelig frem til arbejdet og til at hjælpe ham til flere grand slam-sejre, siger Mauresmo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip