Museum åbner kun seks dage efter turistmassakre

Kun en uge efter det blodige angreb på Bardo-museet i Tunesiens hovedstad, Tunis, bliver dørene tirsdag igen åbnet op for besøgende, skriver AFP.

Over 20 mennesker - langt de fleste turister - blev dræbt, da tre bevæbnede mænd uden varsel åbnede ild på museet i det værste angreb i landet i mere end et årti.

Den lynhurtige genåbning skal ifølge museets ledelse sende en besked til gerningsmændene og ligesindede.

- Det er en udfordring, men også en klar besked: Vi vil vise, at de ikke har opnået, hvad de ville, siger museumsinspektør Moncef Ben Moussa.

I eftermiddag klokken 14.30 dansk tid finder den officielle genåbning sted, og det vil ske til musik af byens symfoniorkester og under overværelse af flere af landets notabiliteter.

Turisme udgør en markant del af indtægterne for Tunesien, der frygter, at sidste uges angreb vil få udlændinge til at vælge andre og mere trygge destinationer.

Tunesiens premierminister, Habib Essid, fyrede mandag seks politichefer.

- Han besøgte området i aftes, og han konstaterede adskillige mangler. Så han har besluttet at fyre et antal betjente, blandt dem politichefen i Tunis og politichefen for Bardo, lød det fra premierministerens talsmand, Mofdi Messedi.

Islamisk Stat har taget skylden for Tunis-angrebet, der var det blodigste i landet siden 2002.

Gerningsmændene bag attentatet er blevet identificeret som tunesere.

Netop tunesere er blandt de udlændinge, der i størst omfang er draget til Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat og andre militante grupper.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip