Musiklegende: Downloads dræber rockmusikken

Rockmusikken er død. Og det er menneskerne, som downloader musik ulovligt, der har dræbt den.

Det mener i hvert fald rocklegenden Gene Simmons fra det ikoniske band KISS. Han er overbevist om, at det ikke kan betale sig at lave rockmusik i dag, fordi folk ikke længere vil betale for kvalitetsmusik. Og det er ifølge ham rigtig ærgerligt.

- Der er en masse kunst, som ellers ville blive udtrykt, der nu ikke bliver det fordi, det er blevet så svært at leve af at skrive og spille sange. Og det er problemet med at folk downloader. Der er ingen, der vil betale dig for de 10.000 timer, du har brugt på at skabe din kunst, siger Simmons til Esquire Magazine.

Og Simmons anerkender, at musikindustrien har ændret sig, men han savner nogle nye stortalenter på den musikalske stjernehimmel.

- Det kan ikke længere betale sig at lære at spille guitar eller at skrive sange. Det kan bedre betale sig at synge i badet og stille op i X Factor. Og det er ikke, fordi der er noget galt med X Factor, men hvor er den næste Bob Dylan henne? Hvor er de næste Beatles? spørger den 65-årige rockmusiker retorisk.

Selv om Simmons er af en anden overbevisning, er rockmusikken nok ikke helt død endnu. I hvert fald har hans eget legendariske band KISS stadig en stor og loyal fanskare, som har købt over 100 millioner KISS-albums siden begyndelsen af 1970'erne, hvor bandet blev dannet.

Newspaq

 

Dagens Gossip