Mutant akvariefisk smidt i flod: Vokset sig 10 gange større end normalt

De australske floders økosystemer er under et gevaldigt pres fra tidligere akvariefisk, der i den frie natur vokser sig grotesk store og gør livet svært for vandets 'indfødte' beboere.

Videooptagelser fra en flod i det vestlige Australien viser, hvordan en kæmpe mutant guldfisk har vokset sig 10 gange større end normalt og svømmer majestætisk rundt i den frie natur.

Sådanne scener får nu forskere til at slå alarm.

Læs også: Danske lystfiskere efter vanvittig fangst: De kom i mængder, vi ikke troede var muligt

De advarer om, at de store akvariefisk, der er blevet sat ud af deres ubetænksomme ejere, kan forårsage udryddelse af andre fiskearter i vandene.  

-Folk ved ikke hvad de gør, når de sætter deres akvariefisk ud, siger David Morgan, leder af Centre for Fish and Fisheries Research ved Murdoch University.

Han forklarer til the Daily Mail, at folk ikke er klar over deres belastning af flodernes økosystemer, når de sætter deres uønskede akvariefisk ud i naturen.

I floderne vokser guld- og karpefiskene sig op til 10 gange større end normalt, hvilket vender op og ned på naturens orden i det våde element, hvor de store akvariefisk nu jagter og spiser de andre fisk.

- Derudover bringer de eksotiske parasitter og sygdom med sig, siger David Morgan.

De store guldfisk mistænkes for at have taget en skadelig form for orm med fra akvariebowlen og ud i naturen, hvor ormen nu hærger og er skyld i sygdom hos visse fiskearter.

I alt har forskerne fra Murdoch Universitet fundet frem til 13 fiskearter, der ikke er i deres naturlige element i de australske floder. 

Se her videooptagelser med en af de berygtede mutant guldfisk:

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip