Myanmars glemte flygtninge får 20 millioner af Danmark

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) har 20 millioner kroner med til at hjælpe ofre for etniske konflikter i Myanmar - det tidligere Burma, hvor han i øjeblikket er på rejse.

De danske millioner skal i særlig grad hjælpe ofre i delstaterne Rakhine og Kachin i Myanmar.

- Den humanitære krise i dele af Myanmar bliver af mange overset, da den internationale opmærksomhed lige nu er rettet mod konflikterne i Syrien, Irak, Gaza og Ukraine.

- Det er vigtigt, at vi ikke glemmer flygtninge og internt fordrevne i Myanmar, der fortsat har brug for vores humanitære støtte, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Ministeren henviser til, at der lige nu flere hundrede tusinde flygtninge og internt fordrevne som fortsat lider under forfærdelige konflikter med etniske undertoner.

- Flere tager flugten til søs i faldefærdige både, hvoraf en del kæntrer. Minoritetsgrupper bliver flere steder udsat for diskrimination, siger Mogens Jensen.

Ifølge FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er der i øjeblikket 140.000 internt fordrevne i Rakhine, 100.000 i Kachin samt yderligere 230.000 i de sydøstlige dele af landet.

Nødhjælpsbevillingen bringer det samlede danske humanitære bidrag for i år op på knap 40 millioner kroner, hvilket bringer nødhjælpsindsatsen på niveau med de sidste par år.

De nye 20 millioner kroner fordeles ligeligt til UNHCR og International Røde Kors (ICRC). Bevillingen er dog afhængig af godkendelse i Finansudvalget.

Under sit besøg i Myanmar skal Mogens Jensen mødes med landets præsident i regeringshovedstaden Naypyitaw.

- Her vil jeg give udtryk for min bekymring over den humanitære situation og understrege mit håb om en snarlig løsning, siger Mogens Jensen.

Samtidig åbner ministeren også Danmarks ambassade i Myanmar, der blandt andet skal hjælpe danske virksomheder til det uopdyrkede marked i Myanmar.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip