Myggestik, pletfjerner og smykker: Dette kan du også bruge tandpasta til

Mange ved, at en klat tandpasta kan få bumser til at skrumpe og fjerne tyggegummi fra hår - men vidste du, at du også kan bruge det til at pudse sølv, rense havemøbler og ordne negle?

News.com.au har lavet en liste over de mange situationer, hvor tandpasta kan være nyttig. Tandpasta kan blandt andet:

Fjerne kløe fra myggestik
Tandpastaen køler, så det ikke klør så meget. Det fjerner også en del af rødmen, og hvis du lader tandpastaen sidde, afholder det dig også fra at klø.

Læs også: Otte ting du ikke plejer at putte i vaskemaskinen

Rense dine negle
Hvad enten du har malet stuen og fået pletter på fingre og negle, eller om neglelak har efterladt neglene med et gulligt skær, kan tandpasta hjælpe. I det sidste tilfælde skal du lade en klat tandpasta med whitening-effekt sidde på neglene i fem minutter.

Fjerne hårfarve fra hud
Har du farvet håret derhjemme og fået dumme skjolder langs hårkanten? Smør pletten ind i tandpasta, lad den sidde lidt og masser så stedet med cirkulære bevægelser.

Fjerne børnenes kunstværker fra væggen
Har krudtuglerne været lidt for entusiastiske med oliekridt på væggen? Tag en smule tandpasta på en våd klud og rens forsigtigt.

Læs også: Du har spist vandmelon forkert hele dit liv

Fjerne pletter fra tøj
Græspletter, læbestift eller blæk fra en kuglepen fjernes nemt med lidt tandpasta. Test dog lige først på et skjult sted på den farvede skjorte, da nogle tandpastaer kan have en blegende effekt.

Fjerne ridser i læder
En lædersofa kan hurtigt komme til at se slidt ud, hvis den får ridser. Brug tandpasta hvor det er nødvendigt og tør efter med en fugtig klud.

Få køkkenvasken til at skinne
En ren køkkenvask kan stadig være fyldt med kalkskjolder og pletter, der er næsten umulige at fjerne. Puds den med tandpasta, og den vil skinne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Rense plastik-havemøbler
Glemte du også at få plastikstolene ind fra haven vinteren over? Så er de nok blevet mere grå end hvide. Men giv havemøblerne i plastik en tur med tandpasta, så vil de igen se ud som nye.

Pudse smykker
Er arvesmykkerne blevet mørke og triste at se på? Så brug tandpasta som pudsemiddel til dine sølv- og diamantsmykker. Tricket kan også bruges på sølvtøj.

Pudse dine sneakers
De er sporty og smarte, så længe de er nye. Men de helt hvide sneaks blive hurtigt slidte at se på - men lidt tandpasta bringer liv til de falmede sko.

 

Dagens Gossip