Myndigheder: Dødstal i Gaza passerer 1500

Myndighederne i Gazastriben siger nu, at mindst 1509 palæstinensere har mistet livet, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv mod mål i det tætbefolkede område, skriver Reuters.

Det opjusterede tal kommer efter en dag, der ellers tegnede til at blive fredelig.

Torsdag aften indgik de stridende parter en våbenhvile, der med begyndelse fredag morgen skulle vare 72 timer. Der gik dog kun ganske kort tid, før angrebene igen brød ud.

Israel siger, at de militante palæstinensere i Hamas står bag bruddet, men det nægter palæstinenserne at anerkende.

Ifølge israelerne blev to soldater dræbt, mens en tredje angiveligt er blevet bortført. Det skete ifølge israelerne, da våbenhvilen var 90 minutter gammel.

Soldaterne var angiveligt i færd med at ødelægge Hamas' tunneler, som de bruger til at nå israelsk territorium, da de blev overrasket af palæstinensiske angreb.

Det fik tidligere fredag Israel til at afblæse våbenhvilen, og i løbet af dagen er dødstallet derfor vokset.

Fredag aften siger en talsmand for de palæstinensiske udrykningstjenester, Ashraf al-Qudra, til nyhedsbureauet AFP, at antallet af dræbte ved byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben har nået 62.

Talsmanden tilføjer, at yderligere fire personer har mistet livet under et angreb i Khan Yunis, der ligeledes ligger i den sydlige del af Gaza.

Mens konflikten har kostet adskillige palæstinensere livet, har også israelerne lidt tab.

Indtil videre er 66 israelske soldater blevet dræbt, mens flere end 400 er såret. Hertil kommer tre civile, der er blevet dræbt af palæstinensiske granater og raketter inden for Israels grænser.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip