Myte afkræftet: Du kan godt spise kartofler og tabe dig

Kartofler er noget skidt, og det samme er alle andre hvide grøntsager. Men hvad så med hvidløg, svampe, løg og blomkål, er de også skidt-grøntsager uden de samme evner som dem, der var heldige, da der skulle uddeles farver?Nej, og det er en udbredt misforståelse, at det frem for alt er de grøntsager med farver, der er værd at spise, skriver WomansHealthMag.com

.

Det er derfor du faktisk skal spise kartofler? Læs mere på soendag.dk


Jennifer McDaniel er ernæringsekspert og ejer af McDaniel Nutrition Therapy, samt talsmand for Academy of Nutrition and Dietetics, og hun forklarer, at det er en rigtig god idé at spise mad i alle farver.


Gulerødder og jordbær er eksempelvis fyldt med beta-carotene, antioxidanter og andre vigtige ting, og grønne produkter er fyldt med fibre, antioxidanter, kalcium og vitaminer. 

Men det betyder ikke nødvendigvis, at de hvide produkter er forkerte – de kan nemlig også være gode kilder til fibre, antioxidanter og kalium. Og selvom kartofler er blevet bandlyst af mange diætister, så kan de altså stadig være et godt supplement til kosten, så du kan føle dig mæt længere, forklarer Jennifer McDaniel:- Det kan være et godt middel til at opbygge et måltid. Hvis man tilføjer broccoli og lidt ost, kan det være et tilfredsstillende måltid selv for nogen, der forsøger at tabe sig.10 tips til at gå på detox-kur derhjemme. Læs mere på femina.dkIngen grund til udrensning


De hvide grøntsager er ikke det eneste punkt, hvor folk kan få en forkert opfattelse af, hvad der er op og ned i mad-verdenen.Flere har den opfattelse, at skal man udrenses, så skal man gøre det selv via en juice-kur eller andre detox lignende midler.

- Jeg minder altid mine klienter om, at vi har vores eget indbygget detox-organ, nemlig leveren, og den er meget god til det, den gør.Så hvorfor ikke lade leveren om at gøre arbejdet og i stedet bruge energi på andre ting. Det kunne være at spise den rigtige slags brød. Men her skal du også passe på, du ikke misforstår. 

Flere tror, at så længe der er mange multikerner i brødet, så er det super sundt. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, fordi multikerne kan godt være forarbejdet nærmest til døde – kig i stedet efter brød med hele kerner og fuldkorn, hvilket også kan ses på, hvor mange fibre der er i brødet. 

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip